Groningerstraat 94

Excursies

Ledenexcursie 8 juni 2024

Met twee bussen en een kleine honderd man vertrokken we om 09.00 uur, na koffie met koek, vanaf Restaurant Dapper in de Bonte Wever. 

Ledenexcursie 3 juni 2023

Om half tien bleek al een groot deel van de deelnemers aanwezig in De Bonte Wever. Royaal op tijd voor de koffie met gebak.

Chauffeur Erik bracht de deelnemers naar Frederiksoord, Museum De Proefkolonie, waar gastheer en directeur Minne Wiersma en gids oud-Generaal Komen hen opwachtten.

Ledenexcursie 15 juni

Ledenexcursie 15 juni

De jaarlijkse ledenexcursie vindt plaats op zaterdag 15 juni. Op het programma staat eerst een rondvaart in de stad Groningen. Daarna wordt een bezoek gebracht aan de Menkemaborg in Uithuizen. We hopen dat de weergoden ons die dag goed gezind zullen zijn!

Vaartocht op 29 september

Vaartocht op 29 september

Excursie met rondvaartboot De Fluisteraar op 29 september: nog enkele plaatsen beschikbaar! Assen vanaf het water bekijken? Dat kan als u meegaat met de excursie van de Asser Historische Vereniging!

Op stap met IVN en AHV

Op stap met IVN en AHV

Op uitnodiging van het IVN hebben twee vrijwilligers van de Asser Historische Vereniging hun medewerking verleend aan de cursus ‘Waar wij wonen’, die dit jaar door het IVN wordt gegeven. Elke maand is er een lesavond, die enkele dagen later gevolgd wordt door een excursie.

Boerderij Hermans Dijkstra en rit met oude dieseltrein

Boerderij Hermans Dijkstra en rit met oude dieseltrein

Boerderij Hermans Dijkstra in Midwolda werd door de 44 deelnemers aan de jaarlijkse excursie van de Asser Historische Vereniging enthousiast onderzocht. Ook de daaropvolgende rit met de dieseltrein van Stadskanaal naar Veendam viel in de smaak.

Excursie 2016 – Den Helder

Excursie 2016 – Den Helder

Excursie Fort Kijkduin en de voormalige werf Willemsoord. Zaterdag 4 juni verzamelden 47 leden van de vereniging zich bij de carpoolplaats aan de Balkendwarsweg voor de jaarlijkse excursie.

Excursie 2015 – Radio Kootwijk

Excursie 2015 – Radio Kootwijk

Zelfs de deelnemers die zich goed voorbereid hadden op de jaarlijkse excursie van de Asser Historische Vereniging keken vol ontzag naar het imposante hoofdgebouw van Radio Kootwijk bij het gelijknamige dorp op de Veluwe. Foto’s laten veel zien, maar zelf naast, in en op het gebouw staan bleek duidelijk anders. Een unieke ervaring.

Excursie 2014 – Paleis Soestdijk

Excursie 2014 – Paleis Soestdijk

HV 3 juni 2014 – Keurig op tijd stonden vijftig Assenaren op zaterdag 24 mei 2014 op de carpoolplaats bij de Balkendwarsweg. Klaar om naar paleis Soestdijk te vertrekken! De jubileumexcursie van de Asser Historische Vereniging begon hiermee goed en de rest van de dag verliep uitstekend.

Excursie 2013 – Schokland/Kampen

AHV 1 juli 2013 – Maar liefst vijftig enthousiaste mensen stonden zaterdag 1 juni ruim voor negen uur klaar voor de jaarlijkse excursie van de Asser Historische Vereniging. Of nee, toch niet: één deelnemer was nog niet bij het vertrekpunt gearriveerd.

Excursie 2012 – Emslandkampen

AHV 2 juni 2012 – Begin april had Pieter Albers, de schrijver van het boek ‘Gevangen in het Veen’, uitgebreid verteld over de historie van de 15 tot voor kort bij weinig mensen bekende Emslandkampen. In aansluiting op deze lezing ging de excursie van de Asser Historische Vereniging daarom dit jaar naar Esterwegen.

Excursie 2011 – Leeuwarden

Zij waren vorig jaar in Assen op uitnodiging van Burgemeester Heldoorn en de AHV was toen mede gastheer. Zo kwam het dat wij op deze dag een vol en boeiend programma kregen voorgeschoteld. Onze gastheer was Johan Dalstra, voorzitter van de LHV.

Excursie 5 juni 2010

Excursie 5 juni 2010

Zaterdag 5 juni 2010 – Grote bus, kleine slingerwegen, zonovergoten glooiend Twents land. Zó gingen we met de leden van de Asser Historische Vereniging op 5 juni 2010 op stap. De bestemming was Landgoed Singraven en vestingstad Ootmarsum.

Excursie 2010 – Noorderbegraafplaats

Zaterdag 17 april 2010 –  Op deze zonnige lentezaterdag hadden de Stichting Vrienden van het Asserbos en de Asser Historische Vereniging een excursie georganiseerd op de Noorderbegraafplaats.

Excursie 2009 – Het Loo

Excursie 2009 – Het Loo

Het doel van de excursie van de AHV was dit jaar Paleis Het Loo. Met een dubbeldekkerbus vertrokken op 6 juni 2009 aldus 46 leden onder aanvoering van 3 bestuursleden richting Apeldoorn. Het zou een bijzondere plezierige en leerzame dag worden.

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners