Groningerstraat 94

Excursies

Excursie 2014 – Paleis Soestdijk

Excursie 2014 – Paleis Soestdijk

HV 3 juni 2014 – Keurig op tijd stonden vijftig Assenaren op zaterdag 24 mei 2014 op de carpoolplaats bij de Balkendwarsweg. Klaar om naar paleis Soestdijk te vertrekken! De jubileumexcursie van de Asser Historische Vereniging begon hiermee goed en de rest van de dag verliep uitstekend.

Door een kleine omweg dankzij wegwerkzaamheden arriveerde de bus iets later dan de bedoeling was bij paleis Soestdijk. Gelukkig was het schema dusdanig opgezet dat dit geen problemen opleverde. Na de koffie met gebak verkenden de deelnemers in drie groepen het paleis. De uitstekende gidsen wisten allerlei interessante wetenswaardigheden over het paleis en de koninklijke bewoners te vertellen. Iedereen kende paleis Soestdijk al van de televisiebeelden en vele foto’s, maar het was heel wat anders om er zelf daadwerkelijk rond te lopen. Zelfs de huiskamer van het gezin van koningin Juliana mocht bezocht worden, al was het niet toegestaan om daar foto’s te maken.

Na het eten was er jammer genoeg geen tijd meer om in de tuin bij het paleis te wandelen en werd de terugtocht richting Drenthe aanvaard. In de tweede helft van de middag arriveerde de groep bij De Havixhorst in zuidelijk Drenthe. Niet alleen werd daar wat gedronken en gesnoept, maar er was een koninklijk tintje in de tuin te vinden: tientallen beelden van prinses Beatrix, die toen ze nog koningin was diverse overheidsgebouwen sierden. Toch nog een koninklijke wandeling!

Een bijzonder reisdoel, prettig gezelschap en een goed verlopen reis. Kortom, een geslaagde excursie. Jammer dat er voor enkele belangstellenden geen plek meer was. Hopelijk tot ziens bij de excursie in 2015!

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners