Groningerstraat 94

Excursies

Excursie 2015 – Radio Kootwijk

Excursie 2015 – Radio Kootwijk

Zelfs de deelnemers die zich goed voorbereid hadden op de jaarlijkse excursie van de Asser Historische Vereniging keken vol ontzag naar het imposante hoofdgebouw van Radio Kootwijk bij het gelijknamige dorp op de Veluwe. Foto’s laten veel zien, maar zelf naast, in en op het gebouw staan bleek duidelijk anders. Een unieke ervaring.

Op zaterdag 6 juni 2015 waren ruim dertig leden van de Asser Historische Vereniging te gast bij Radio Kootwijk, het voormalige zenderstation waarmee het een kleine eeuw geleden voor het eerst mogelijk werd om te telefoneren met mensen in de overzeese delen van Nederland, zoals Nederlands-Indië. Een gesprekje van drie minuten kostte toen maar liefst dertig gulden en kon alleen gevoerd worden vanuit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Na een tropische vrijdag was het weer op deze zaterdag uitstekend. Droog, zonnig, aangename temperatuur. De rondleiding bij Radio Kootwijk kon zich dan ook binnen en buiten afspelen, zodat niet alleen het grote hoofdgebouw maar ook de watertoren, de pompstations en de omgeving bekeken konden worden. Een uitstekend verzorgde lunch was het slotstuk van dit bezoek.

Halverwege de terugreis werd nog een kort bezoek gebracht aan Hattem, waar het mooie weer de meeste deelnemers uitnodigde op een terrasje neer te strijken of de molen en de oude binnenstad van het stadje aan de IJssel te bekijken. Een bijzonder geslaagde excursie!

Schitterende excursie naar imposant Radio Kootwijk


© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners