Groningerstraat 94

Excursies

Excursie 2009 – Het Loo

Excursie 2009 – Het Loo

Het doel van de excursie van de AHV was dit jaar Paleis Het Loo. Met een dubbeldekkerbus vertrokken op 6 juni 2009 aldus 46 leden onder aanvoering van 3 bestuursleden richting Apeldoorn. Het zou een bijzondere plezierige en leerzame dag worden.

Bij aankomst was er natuurlijk eerst koffie met een koninklijk gebakje in de voormalige garage van Prins Hendrik. Daarna volgde een zeer interessante lezing over Lodewijk Napoleon van George Sanders. Dat ging o.a. over de verhouding van Lodewijk Napoleon met zijn broer de keizer, over zijn verblijf op Paleis het Loo en over de door Lodewijk ingevoerde koninklijke ridderorde. Kortom, een heel andere kijk op de man die de meeste Assenaren kennen als de verlener van onze stadsrechten. Na deze lezing stond een bezoek aan de tentoonstelling over Juliana op het programma. Bijzonder van opzet en zeer de moeite waard. Dezelfde expositie zou later op de middag overigens worden geopend en bezocht door koningin Beatrix.

Na een erg snelle maar heerlijke lunch was het programma nog niet ten einde. Er volgde nog een rondleiding door de fraai aangelegde tuin van het paleis waarbij er tevens een stukje geschiedenisles werd gegeven. Voordat de terugreis begon was er nog tijd om een uurtje vrij rond te lopen en zelfs om nog even de bijna gehele koninklijke familie te bewonderen. Een moe maar voldaan gezelschap is weer de bus ingestapt en naar Assen vertrokken. Het was zeer de moeite waard.

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners