Groningerstraat 94

Fotopresentaties

Fotopresentaties

Fotopresentaties

De Asser Historische Vereniging verzorgt op aanvraag interessante presentaties met foto’s of film. Voor maar € 60,- biedt u uw gasten een boeiende kijk op Assen, de plaats waar zij wonen en/of werken.

De volgende fotopresentaties zijn beschikbaar.

  • Assen spoort

De geschiedenis van de spoorlijnen in de stad – en dat is veel meer dan alleen de spoorlijn Meppel-Groningen. Er is ook een spoorlijn Assen-Stadskanaal geweest, enkele goederenlijntjes en twee tramlijnen (Assen-Coevorden en Assen-Oosterwolde).

  • Assen in oorlogstijd

Hoe de vijf moeilijke oorlogsjaren voor Assen en de Assenaren zijn verlopen.

  • Assen verandert

Foto’s van meerdere locaties uit diverse tijdsperiodes, die de veranderingen in de stad duidelijk laten zien.

  • Dwars door Assen

Foto’s die door rij-instructeurs gemaakt zijn voor hun theorielessen geven een heel andere kijk op de stad. Gecombineerd met foto’s van nu wordt duidelijk hoe het verkeer eerst dwars door de stad ging, maar uiteindelijk uit het centrum werd verbannen. Compleet met nieuwe foto's, die de verschillen duidelijk laten zien.

  • Assen vanaf grote hoogte

In deze presentatie wordt Assen vanuit een ander perspectief bekeken: niet vanaf de grond, maar vanaf grote hoogte. Tientallen foto’s die gemaakt zijn uit een vliegtuig, vanaf een hoog gebouw en zelfs met behulp van een vlieger. Bekende gebouwen zien er dan opeens heel anders uit en het wordt duidelijk dat Assen niet voor niets ‘stad in het groen’ wordt genoemd.

  • “Tegen prijzen die u zullen aanstaan”: winkelen in Assen

Van marskramer tot webwinkels: winkelen is in de afgelopen eeuw totaal veranderd. Deze fotopresentatie geeft een mooi beeld van winkelen in Assen. Van de kledingzaken in het begin van de vorige eeuw en de kruideniers op elke straathoek tot het alweer gesloopte Forum en het steeds veranderende Koopmansplein.

  • Water in Assen

De geschiedenis van het water in de stad, vanaf de oude lopen en diepen via de singels, de Drentsche Hoofdvaart, het Noord-Willemskanaal en de omlegging van dat kanaal tot aan het opnieuw bevaarbaar maken van het water door de stad.

  • Rondje Assen

Via foto’s een rondje door en om Assen varen, met oude en nieuwe foto’s.

  • Assen-Oost

De geschiedenis en ontwikkeling van Assen ten oosten van de spoorlijn wordt verteld in woord en beeld.

 

Er worden regelmatig nieuwe presentaties ontwikkeld en films samengesteld.

Voor meer informatie of een boeking kunt u contact opnemen met Kitty Janssen, bij voorkeur via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens openingstijden van het kantoor (woensdagen 10.00-12.00 / 13.00-16.00 en vrijdagen 13.30-16.00 uur) via tel. 06  39849483. Als dat niet lukt, is Kitty bereikbaar via tel. 0592 420865.

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners