Groningerstraat 94

Nieuws

‘Vrijdagmiddagen nieuwe stijl’ bij Asser Historische Vereniging

De Asser Historische Vereniging (AHV) blaast de ‘vrijdagmiddagen bij de AHV’ nieuw leven in! Tijdens de eerste vrijdagmiddag op 2 februari staan de stationsgebouwen van Assen centraal.

Ledenavond 31 oktober 2023

Dinsdag 31 oktober vond de ledenavond plaats bij MFA Het Schakelveld in Baggelhuizen. Met een prachtige opkomst van meer dan 80 man was het een zeer succesvolle avond met zowel bekende als nieuwe gezichten.

Ooggetuigen Tweede Wereldoorlog – 80 jaar bevrijding

Over twee jaar is het 80 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Een perfecte gelegenheid om een mooie interviewreeks te maken met ooggetuigen van de oorlog.

Rabo ClubSupport

Doe mee aan de Rabo Clubsupport stemcampagne en maak een verschil voor de AHV!

Wanneer u Rabo-lid bent, heeft u de kracht te bepalen welke vereniging of stichting extra steun verdient.

Verhuizing kantoor

Onze verhuizing is in volle gang! De vrijwillig(st)ers zijn inmiddels hard aan het werk met de inrichting van het nieuwe kantoor aan de Groningerstraat 94 (hoek Groningerstraat/ Kanaal).

Verhuisbericht

De Asser Historische Vereniging (AHV) gaat verhuizen. Het huidige pand voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Dat was een reden voor het bestuur om op zoek te gaan naar iets anders.

Vrijdagmiddag bij de AHV: Tientallen foto's van Asser bakkerijen te zien

Bakkers staan centraal bij Asser Historische Vereniging

Ooit kende Assen tientallen bakkerijen. Bijna elke straat had wel zijn eigen bakker. De bezorgers met een grote mand voorop hun fiets of met een bakfiets waren bekende gezichten en hun verse brood was altijd welkom.

Jaarvergadering

De jaarvergadering is dit jaar op donderdag 13 april, aanvang 19.30 uur in het Schakelveld aan de Witterhoofdweg 1a(Baggelhuizen).

Asser Praat maakt Assen op 5 maart een stuk ouder

Je ziet het er heel vaak niet aan af, maar veel gebouwen staan er al veel langer dan we beseffen. Met een ferme duik in de archieven maakt Anthony Ruijtenbeek de stad stukken ouder en stuit al doende op weetjes die opperste verbazing wekken.

Historische Vereniging zoekt foto's

Er moeten schitterende foto's van Assen te vinden zijn in de fotoalbums van (oud-)Assenaren. Foto's van straten, huizen, scholen, bijzondere gebeurtenissen enzovoorts.

Assen gezien van grote hoogte

Assen gezien van grote hoogte

Uit de duizenden foto's die de Asser Historische Vereniging heeft, zijn de mooiste exemplaren gezocht die Assen eens van een andere kant laten zien: van boven. Foto's vanuit vliegtuigen of vanaf hoge gebouwen geven een heel andere kijk op de stad. 

Expositie 'In de Kleerkast'

Op vrijdag 7 oktober 2022 is op ons kantoor de expositie 'In de Kleerkast' geopend.

Benno ter Berg centraal bij Asser Historische Vereniging

Wie na het lezen van de herinneringen van Benno ter Berg (1924-1942) een recente krant pakt, is verbaasd dat er vrijwel dezelfde berichten in staan. Oorlog in Oekraïne. Benno beschreef het al en tachtig jaar later lijden mensen in dezelfde steden en dorpen onder het oorlogsgeweld. 

Excursie Literair Drenthe 21 mei 2022

Op zaterdag 21 mei vond de jaarlijkse excursie van de Asser Historische Vereniging plaats. Dit jaar was het thema 'Literair Drenthe'.

Jarig in de kelder: 13 april 1945

Jarig in de kelder: 13 april 1945

Op 13 april 1945 werd Gosse Stel uit de Groningerstraat 19 jaar. Hij bracht het eerste deel van zijn verjaardag door in de kelder, terwijl er gevochten werd in en rondom Assen. Het tweede deel van zijn verjaardag bracht hij voor het eerst in bijna vijf jaar door in vrijheid.

Vitrinekast: eten en drinken

Vitrinekast: eten en drinken

'Eten en drinken': in de vitrinekast bij de Asser Historische Vereniging zijn voorwerpen te zien die te maken hebben met dit thema.

Kantoor AHV geopend!

Kantoor AHV geopend!

Dankzij de versoepelingen van de coronamaatregelen is ook het kantoor van de Asser Historische Vereniging weer geopend. Natuurlijk zijn er nog wel enkele noodzakelijke maatregelen ter bescherming van zowel bezoekers als vrijwillig(st)ers, maar dat is veel minder erg dan de deuren noodgedwongen gesloten houden.

Kantoor AHV gesloten

Kantoor AHV gesloten

Door de nieuwe lockdown is het kantoor van de Asser Historische Vereniging helaas gesloten. Dit geldt in ieder geval tot en met vrijdag 14 januari 2022. Als de lockdown wordt verlengd, blijft het kantoor daarna ook gesloten.

AHV ontvangt 1900 euro van Rabobank

AHV ontvangt 1900 euro van Rabobank

Archiefvrijwilligsters Wiepie de Geeter en Hanny Thies en voorzitter Louwe Dijkema kregen woensdagmiddag 10 november een cheque van maar liefst ruim 1900 euro! De cheque werd uitgereikt door Ludo Mennes, directeur bij de Rabobank.

Nieuwe kantoor AHV geopend

Nieuwe kantoor AHV geopend

Het nieuwe kantoor van de Asser Historische Vereniging, op de begane grond van het bekende gebouw aan de Vaart Zuidzijde 71, is geopend. Tijdens het open huis op 11 september bezochten bijna honderd mensen het nieuwe onderkomen van de vereniging.

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners