Groningerstraat 94

Excursies

Excursie 2013 – Schokland/Kampen

Excursie 2013 – Schokland/Kampen

AHV 1 juli 2013 – Maar liefst vijftig enthousiaste mensen stonden zaterdag 1 juni ruim voor negen uur klaar voor de jaarlijkse excursie van de Asser Historische Vereniging. Of nee, toch niet: één deelnemer was nog niet bij het vertrekpunt gearriveerd.

Na enige tijd wachten besloten de 49 aanwezigen te vertrekken, maar al bij de eerste rotonde ontmoetten zij een heftig gebarende automobilist! Een extra rondje later vertrok de bus alsnog met vijftig – onverminderd enthousiaste – deelnemers.

De rest van de dag verliep uiterst voorspoedig. Bij aankomst op Schokland stond de taart al klaar. De warme koffie en thee waren welkom, want het was koud, winderig en af en toe een beetje nat. Maar geen nood, in het oude kerkje van Schokland werd een prachtige vertelling gedaan door een echte Schokker dame. Zingend, vertellend en zelfs grappend kwam het bestaan op Schokland voor de ogen van de gasten uit Assen en omgeving tot leven.

Na een lunch werd de tocht voortgezet in de richting van Kampen. Henny Zand, stadsgids van de AHV, is opgegroeid in Kampen en vertelde onderweg allerlei ditjes en datjes. De zeer deskundige gidsen van het Stedelijk Museum in Kampen deden hier nog een flinke schep bovenop. Hun verhalen waren zo interessant, dat de vermoeide voeten nauwelijks werden gevoeld. Na nog een uurtje op stap door Kampen, waarbij iedereen zijn eigen vermaak koos, stond de bus alweer klaar voor de terugreis. Het cliché dat de dag was omgevlogen werd bij deze excursie bewaarheid!

Vijftig enthousiaste deelnemers excursie

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners