Groningerstraat 94

Excursies

Excursie 2010 – Noorderbegraafplaats

Excursie 2010 – Noorderbegraafplaats

Zaterdag 17 april 2010 –  Op deze zonnige lentezaterdag hadden de Stichting Vrienden van het Asserbos en de Asser Historische Vereniging een excursie georganiseerd op de Noorderbegraafplaats.

De “vrienden” namen met twee gidsen het floradeel voor hun rekening, terwijl de historische aspecten van de begraven personen behandeld werden door drie speciaal voor dit doel opgeleide AHV-gidsen.

Jan Lagendijk, Hans van den Hooff en Wietse ten Kate hadden maandenlang onderzoek gedaan naar de achtergronden van circa 25 personen die op het oudste deel van de begraafplaats liggen begraven. De keuze was gevallen op mensen die van grote betekenis waren voor Assen en van wie nog was aan te geven waar ze gewoond hadden.
Vanaf 14.00 uur werd om het halve uur een rondleiding gestart. Een bestuurslid gaf bij het hek een korte algemene toelichting op de historie van het begraven in Assen en op de indeling van de begraafplaats. Daarna werd de groep overgedragen aan de gidsen. In totaal deden 30 personen mee aan de excursie. Het was een geslaagde middag. Binnenkort gaat de commissie evalueren.

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners