Groningerstraat 94

Nieuws

Open Monumentendag Assen 2024

Open Monumentendag Assen 2024

Op 14 september was het Open Monumentendag. 

Het thema van 2024 was ‘Routes, netwerken en verbindingen’. Kitty Janssen verzorgde namens de AHV lezingen over het Verkeerspark in de Gouverneurstuin, waar ook een film over het Jeugdverkeerspark van de AHV draaide. In ’t Wapen richtten we een expositie in over de geschiedenis van het pand, met originele kuipstoeltjes uit de jaren '50 en prachtige historische foto's. Ook draaide er een film van de AHV, in samenwerking met het Drents Archief, met historisch filmmateriaal van de Vaart.

De gidsen van de AHV vertelden op de diverse locaties bijzondere weetjes en de bezoekers reden met een echte paardentram van halte naar halte. Voor de jongste bezoekers was het helemaal feest. Voor de gelegenheid toverden we de Gouverneurstuin terug naar het Jeugdverkeerspark van vroeger, met echte trapautootjes en agenten die vanuit de Verkeerstoren zorgden dat de verkeersregels werden nageleefd. 

Op het pleintje voor het Drents Museum was een kleine infomarkt, met standjes van de verschillende partijen betrokken bij de organisatie van Open Monumentendag Assen. 

Hetzelfde weekend vond ook Kunst aan de Vaart plaats. Kars Klok richtte op 14 en 15 september een tentoonstelling met fotopanelen in het PMT over Varen in Assen en Bernd Otter gaf presentaties over de Vaart in t Wapen.

 

 

 

 

 

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners