Groningerstraat 94

Ledenavonden

Terugblik ledenavond 21 januari 2019

Terugblik ledenavond 21 januari 2019

Op 21 januari 2019 vond in MFA Het Schakelveld de eerste ledenavond van de Asser Historische Vereniging in 2019 plaats. Voorzitter Theun Vlieger heette om 19.30 uur de in grote getale aanwezige leden van harte welkom.

Hij keek alvast vooruit naar de eerste maanden van dit jaar waarin de vereniging op 28 februari dertig jaar bestaat en de algemene ledenvergadering op 8 april.

Vervolgens werd het woord gegeven aan René de Vries. René de Vries heeft als grote hobby de spoorbanen in Assen en was in zijn jeugd altijd op het station van Assen en rondom het spoor te vinden. Aan de hand van dia´s werd het publiek meegenomen in een boeiend verhaal over de bouw van het station in 1870, de veranderingen van het spoorwegvervoer en het seinwezen zoals de armseinen en het seinhuisje.

Na de pauze toonde de filmgroep beelden van de viering van het 25-jarig bestaan van de Vereniging op 28 februari 2014 in het ICO waar ook het radioprogramma ‘Hemmeltied’  van RTV Drenthe te gast was. Daarna werd een compilatie van beeldmateriaal over de Asser geschiedenis vertoond om daarmee een indruk te geven van Bartjes Battle, een spannend geschiedenisspel voor basisscholieren, dat in 2019 ter ere van het dertigjarig bestaan van de Asser Historische Vereniging wordt gespeeld.

Tenslotte vroeg Kars Klok aandacht voor het programma Asser Praat op 24 februari om 14.30 uur in De Nieuwe Kolk waarvoor nog kaarten beschikbaar waren.

Voorzitter Theun Vlieger sloot de geslaagde ledenavond om kwart voor 10 af en wenste allen wel thuis.

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners