Groningerstraat 94

Ledenavonden

Ledenavond 22 januari 2018

Ledenavond 22 januari 2018

Wie kan zich nog herinneren hoe de automobilisten door Assen reden? Wie weet nog dat de Gedempte Singel, de Kruisstraat, de Marktstraat en andere straten in het centrum geen voetgangersgebied waren?

In 1966 maakte rij-instructeur Jaap Koeling een serie foto’s van verschillende verkeerssituaties, die hij gebruikte bij zijn theorielessen. Ruim vijftig jaar later geven deze foto’s een prachtig kijkje op de totaal veranderde inrichting van de wegen in Assen. Tijdens de ledenavond op 22 januari 2018 vertelt Koeling over het verschil tussen toen en nu. Zijn interessante verhaal wordt ondersteund door de foto’s van 1966, enkele foto’s uit de jaren tachtig van de vorige eeuw en recent genomen foto’s. Op deze foto’s de Gedempte Singel.

Na de pauze laat de filmgroep van de Asser Historische Vereniging nog oudere beelden zien. Het grootste gedeelte van de film die de filmgroep laat zien, is afkomstig uit midden vorige eeuw. Daarnaast zijn opnames te zien van verschillende koninklijke bezoeken aan Assen in de twintigste eeuw.

De ledenavond wordt gehouden op 22 januari 2018 vanaf 19.30 uur in MFA Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1 (in Baggelhuizen).

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners