Groningerstraat 94

Ledenavonden

Ledenavond 19 oktober 2017

Ledenavond 19 oktober 2017

Ziekenhuis centraal op ledenavond. Benieuwd naar de geschiedenis van het Wilhelmina Ziekenhuis? Kom dan naar de ledenavond op donderdag 19 oktober 2017 om 19.30 uur in De MaasStee aan de Maasstraat in Pittelo.

Het ziekenhuis in Assen bestaat al meer dan honderd jaar. Koningin Wilhelmina legde in 1907 de eerste steen en twee jaar later was een villa-achtig gebouw aan de Oosterhoutstraat klaar en konden de eerste patiënten worden geholpen. Het gebouw was al snel te klein, maar het duurde nog tot 1932 voordat een nieuw gebouw in gebruik kon worden genomen. Dit gebouw staat nog steeds aan de Oosterhoutstraat.

Na 1950 volgden diverse uitbreidingen en verbouwingen. In 1990 werd een compleet nieuw ziekenhuis aan de Europaweg, op het terrein van het eerdere Port Natal, in gebruik genomen. Ook daar volgden tot op de dag van vandaag uitbreidingen en verbouwingen.

De filmploeg van de Asser Historische Vereniging toont een schitterende film over het ziekenhuis van Oosterhoutstraat tot Europaweg. Daarna vertelt Alex Knipping over de historie van het ziekenhuis.

Ook Bernd Otter en Kars Klok zijn tijdens de ledenavond aanwezig om een voorproefje te geven van hun talkshow Asser Praat.

Donderdag 19 oktober, 19.30 uur – De MaasStee, Maasstraat, Pittelo

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners