Groningerstraat 94

Ledenavonden

Ledenavond 17 oktober 2016

Ledenavond 17 oktober 2016

Presentatie fotoboek ‘Groeten uit Assen’ en film Overval op Huis van Bewaring.

Het fotoboek ‘Groeten uit Assen’ en de overval op het Huis van Bewaring op 11 december 1944 staan centraal op de ledenavond van de Asser Historische Vereniging. Ook niet-leden zijn deze avond van harte welkom om kennis te maken met de vereniging en beide belangwekkende onderwerpen. De avond wordt gehouden in Het Schakelveld op maandag 17 oktober vanaf 19.30 uur.

Erik van Echten, zoon van de bekende Asser fotograaf Frits van Echten, is in de voetsporen van zijn vader getreden en heeft een prachtig fotoboek over Assen gemaakt. ‘Groeten uit Assen’ toont tientallen foto’s van ongeveer honderd jaar geleden. Op vrijwel exact dezelfde plek heeft Van Echten in de afgelopen maanden nieuwe foto’s gemaakt. Dit geeft een interessante kijk op Assen. De ene plek in de stad is nog duidelijk herkenbaar, terwijl het bij andere foto’s haast ongelooflijk is dat het werkelijk dezelfde plek is.

Het Drents Archief en de Asser Historische Vereniging hebben meegewerkt aan dit boek, dat wordt uitgegeven door Uitgeverij kleine Uil uit Groningen. Erik van Echten vertelt op maandag 17 oktober over het fotograferen voor en samenstellen van het boek, waarbij hij natuurlijk meerdere foto’s toont. Daarna wordt het boek officieel gepresenteerd.

Na een pauze wordt de film ‘De overval op het Huis van Bewaring’ getoond. Deze film vertelt het  verhaal van de overval die het verzet op 11 december 1944 pleegde op het Huis van Bewaring aan de Brink in Assen. Hierbij werden tientallen gevangenen bevrijd. Enkele vrijwilligers van de Asser Historische Vereniging hebben wekenlang gewerkt aan de samenstelling van deze film.

Het Schakelveld is te vinden in de wijk Baggelhuizen aan de Witterhoofdweg. Er zijn een lift en ringleiding aanwezig, zodat de avond voor iedereen goed toegankelijk is. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis; consumpties zijn voor eigen rekening.

Let op: de ledenavond wordt gehouden in MFA Het Schakelveld

(in Baggelhuizen), Witterhoofdweg 1 in Assen.
Bij Het Schakelveld is volop gratis parkeerruimte.

Leden van de Asser Historische Vereniging kunnen het fotoboek ‘Groeten uit Assen’ met vijf euro korting aanschaffen. Dit kan niet in de reguliere boekhandel, maar alleen rechtstreeks bij de vereniging. Deze ledenaanbieding is geldig tot en met 31 december 2016.

Wilt u een exemplaar reserveren? Dit kan via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door middel van de bon die u bij het septembernummer van het Asser Historisch Tijdschrift hebt ontvangen.

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners