Groningerstraat 94

Nieuws

‘Vrijdagmiddagen nieuwe stijl’ bij Asser Historische Vereniging

‘Vrijdagmiddagen nieuwe stijl’ bij Asser Historische Vereniging

De Asser Historische Vereniging (AHV) blaast de ‘vrijdagmiddagen bij de AHV’ nieuw leven in! Tijdens de eerste vrijdagmiddag op 2 februari staan de stationsgebouwen van Assen centraal.

In alle ruimtes van het kantoor van de vereniging aan de Groningerstraat 94 is wat te zien: foto’s, film, krantenartikelen, boeken en tijdschriften van en over het station.

De AHV is vorig jaar verhuisd naar de Groningerstraat 94, op de hoek met Het Kanaal. De ‘vrijdagmiddagen bij de AHV’ hebben daarom enige tijd stil gelegen, maar vanaf 2 februari wordt deze leuke activiteit nieuw leven ingeblazen. Het nieuwe kantoor heeft geen zaal waarin een grote groep mensen tegelijk ontvangen kan worden, daarom krijgen de ‘vrijdagmiddagen’ een andere invulling. Alle kamers in het kantoor zijn geopend en in elke kamer is wat te zien. De vrijwilligers van de AHV hebben deze keer van alles bij elkaar gezocht over de drie stationsgebouwen die heeft (gehad). Daarnaast is er natuurlijk koffie, thee en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Naast de gebouwen komt ook het gebruik van het station aan bod. Want waar nu alleen de spoorverbinding Meppel-Groningen door Assen komt, was vroeger een echt railknooppunt. In de eerste helft van de twintigste eeuw had Assen ook een spoorlijn naar Stadskanaal, tramlijnen naar Oosterwolde en Coevorden en enkele goederenspoorlijntjes.

Belangstellenden zijn van harte welkom op vrijdagmiddag 2 februari tussen 13.30 en 16.00 uur.

 

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners