Groningerstraat 94

Nieuws

Vrijdagmiddag bij de AHV: Tientallen foto's van Asser bakkerijen te zien

Vrijdagmiddag bij de AHV: Tientallen foto's van Asser bakkerijen te zien

Bakkers staan centraal bij Asser Historische Vereniging

Ooit kende Assen tientallen bakkerijen. Bijna elke straat had wel zijn eigen bakker. De bezorgers met een grote mand voorop hun fiets of met een bakfiets waren bekende gezichten en hun verse brood was altijd welkom.

Niet te vergelijken met de uitbundig gesorteerde schappen in de huidige supermarkten. Eventjes terug in de tijd? Kom dan op vrijdagmiddag 2 juni bij de Asser Historische Vereniging foto's van bakkerijen bekijken.

Voordat de supermarkten een heel nieuwe inhoud gaven aan het begrip boodschappen doen, gingen de Assenaren naar kruideniers, bakkers, slagers en andere kleine middenstanders. Vrijwilligers van de Asser Historische Vereniging hebben tientallen foto's van bakkerijen in de stad verzameld en laten die op vrijdagmiddag 2 juni zien. Tussen 14.00 en 16.00 uur draait in het kantoor van de AHV aan de Vaart Zuidzijde 71 een PowerPoint met de foto's, die steeds opnieuw begint. U kunt dus zelf beslissen welk tijdstip voor u het handigste is.

Foto: De Nieuwe Huizen, begin jaren zeventig. Rechts, op de hoek met de Rolderstraat, banketbakkerij Gosselaar (Asser Historische Vereniging, collectie Hummel)

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners