Groningerstraat 94

Nieuws

Ledenavond 31 oktober 2023

Ledenavond 31 oktober 2023

Dinsdag 31 oktober vond de ledenavond plaats bij MFA Het Schakelveld in Baggelhuizen. Met een prachtige opkomst van meer dan 80 man was het een zeer succesvolle avond met zowel bekende als nieuwe gezichten.

Voorzitter Louwe Dijkema opende de avond met een korte ledenvergadering en stelde onder andere de begroting van 2024 en de eventuele contributieverhoging aan de orde. Ook sprak hij over een aantal veranderingen in het bestuur.

Zo is Tibbe Breimer voorlopig vervanger van Jannie Tonkes en is hij tot nader order gidsencoördinator. Roelien Marissen verlaat in april 2024, na haar huidige termijn, het bestuur als secretaris. Rens de Ruiter wordt notulist van het bestuur en Lotte Lemstra wordt voorgesteld als bestuurslid.

De vergadering stemde in met de contributieverhoging, de tijdelijke vervanging door Tibbe Breimer en met het voorstel tot benoeming van Lotte Lemstra als bestuurslid in de jaarvergadering van april 2024.

Na het afsluiten van het vergaderdeel, vertelde burgemeester Marco Out over het burgermeesterschap en wat daar allemaal bij komt kijken. Ook nam de burgemeester ons mee in de geschiedenis van de burgemeesters van Assen. Hij gaf een mooi inkijkje in dit ambt.

Na een korte pauze lichtten Boele Geerts en Tjitske Woud de door hen gemaakte film ‘Peelo – herinneringen aan een verdwenen dorp’ toe, waarna ze de interessante en vermakelijke film toonden. 

 

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners