Groningerstraat 94

Nieuws

Historische Vereniging zoekt foto's

Historische Vereniging zoekt foto's

Er moeten schitterende foto's van Assen te vinden zijn in de fotoalbums van (oud-)Assenaren. Foto's van straten, huizen, scholen, bijzondere gebeurtenissen enzovoorts.

Foto's waarvan de eigenaren vaak niet beseffen dat ze een prachtig tijdsbeeld van Assen geven. De Asser Historische Vereniging (AHV) is op zoek naar uw foto's! Kom langs tijdens een bijzondere middag op vrijdag 3 maart. Er worden dan ook mooie foto's getoond die de AHV al eerder kreeg.

De AHV organiseert regelmatig een speciale 'vrijdagmiddag bij de AHV'. Op die middagen worden meestal foto's of films getoond. Ook in het tijdschrift van de vereniging, het Asser Historisch Tijdschrift, staan altijd prachtige foto's. Maar die foto's en films belanden niet vanzelf in het archief van de AHV. Daarom roept de vereniging iedereen op om de eigen fotoalbums te doorzoeken en met Asser foto's langs te komen.

Daarvoor is iedereen op 3 maart tussen 14.00 en 16.00 uur van harte welkom in het kantoor van de AHV aan de Vaart Zuidzijde 71. Parkeren kan aan de achterzijde van het gebouw, bereikbaar via de Kerkhofslaan. Deze middag draait er een presentatie met mooie foto's uit het archief van de AHV, die belangstellenden op hun gemak kunnen bekijken. Daarnaast nemen vrijwillig(st)ers van de AHV graag uw fotoalbums met u door. Foto's weggeven is in dit digitale tijdperk niet nodig: de AHV kan ter plekke de foto's inscannen. Ook films zijn van harte welkom.

Fotobijschrift:

De kop van de Vaart, begin jaren zestig. Een prachtige foto, die deel uitmaakt van een grote verzameling foto's die de Asser Historische Vereniging heeft gekregen van de familie Buivenga (Asser Historische Vereniging, collectie Buivenga)

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners