Groningerstraat 94

Nieuws

Extra Asser Praat

Extra Asser Praat

Asser Praat gaat het museum in. Niet om er te blijven, maar als extraatje. Voordat deze praatshow over Assen en hoe het allemaal zo is gekomen het derde seizoen in gaat is er zondagmiddag 3 juni een ‘kleintje Asser Praat’ te genieten in het Drents Museum. Een cadeautje van het museum, de Asser Historische Vereniging en de presentatoren Bernd Otter en Kars Klok. Entree is gratis deze keer, maar reserveren is daardoor niet mogelijk, dus vol is vol.

Om half drie gaat de groepsingang aan de Brink (de oude hoofdingang) open voor belangstellenden, aanvang is drie uur. In de oude Statenzaal komen vooral onderwerpen langs die te maken hebben met het Drents Museum. Zo wordt aandacht besteed aan de collectie Berghuis, die nog tot eind juni in het museum te zien is. Het gaat om bijzondere schilderijen met Asser onderwerpen, gemaakt op uitnodiging van wijlen Wim Berghuis. Die tentoonstelling mag na afloop van dit kleintje Asser Praat ook worden bewonderd.

Belangrijkste gast is museumdirecteur Harry Tupan, die gaat vertellen over zijn privéverzameling. Als altijd is er een kleine geschiedenisquiz. Verrassende muziek komt deze keer van harpiste Tessel de Jong en pianist Marinus Scholten.

Op de zondagmiddagen 7 oktober, 25 november en 24 februari is er weer een reguliere Asser Praat in De Nieuwe Kolk, waarvoor de kaartverkoop (www.dnk.nl) inmiddels is begonnen.

Dan komen steeds wisselende onderwerpen aan bod over Assen en zijn geschiedenis, gepresenteerd door Bernd Otter en Kars Klok met als vaste columnist Bert Naarding. Muziek komt het derde seizoen van het Asser duo Van Luie Kees. Net als in De Nieuwe Kolk mag het publiek gewoon meepraten, want Asser Praat doen we op zijn Assers: informeel.

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners