Groningerstraat 94

Nieuws

Boek ‘Mijn Marsdijk, van aardappelveld tot thuis’

Boek ‘Mijn Marsdijk, van aardappelveld tot thuis’

In januari 1987 trokken de eerste bewoners van de nieuwe wijk Marsdijk in hun huis. Tussen de aardappelvelden verrezen woningen, een school en een sporthal. Veel sneller dan verwacht maakten de velden ten noorden van Assen plaats voor bebouwing en ruim dertig jaar later is Marsdijk een grote, groene wijk waar ruim twaalfduizend mensen wonen.

Ter ere van dit jubileum verscheen op 10 november 2017 het boek ‘Mijn Marsdijk, van aardappelveld tot thuis’. Het boek is een idee van Paul Albronda, eigenaar van de Bruna in Marsdijk, die ook de uitgave mogelijk maakte. Vrijwillig(st)ers van de Asser Historische Vereniging werkten mee aan het boek.

In 168 pagina’s wordt het verhaal van een jonge wijk geschetst in foto’s en verhalen. De eerste bewoners, het winkelcentrum, de wijkvereniging, de scholen, de sporthal, de kerken en het groene karakter van de wijk komen allemaal aan bod. Daarnaast hebben ruim twintig Marsdijkers zich laten fotograferen op hun favoriete plekje in de wijk.

‘Mijn Marsdijk, van aardappelveld tot thuis’ is verkrijgbaar in alle Bruna-winkels in Assen en bij de Asser Historische Vereniging (AHV). Het boek kost € 24,99. Leden van de AHV betalen bij de winkel in Marsdijk en bij de vereniging maar twintig euro.

Op de foto’s: de presentatie van het boek ‘Mijn Marsdijk, van aardappelveld tot thuis’. Paul Albronda overhandigt het eerste exemplaar aan planoloog Jan Lagendijk, die intensief betrokken was bij de totstandkoming van de wijk.

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners