Groningerstraat 94

Nieuws

Bartje Battle: geschiedenisspel voor Asser basisscholieren

Bartje Battle: geschiedenisspel voor Asser basisscholieren

Wat hebben het Wilhelmina Ziekenhuis, de TT, koning Lodewijk Napoleon, drie stations en Warenhuis Vanderveen met elkaar te maken? Ze maken alle vijf deel uit van de Asser geschiedenis én van Bartjes Battle. Deze onderwerpen staan centraal tijdens een spannend geschiedenisspel voor basisscholieren, dat in 2019 ter ere van het dertigjarig bestaan van de Asser Historische Vereniging wordt gespeeld.

Geschiedenis, en zeker geschiedenis uit je eigen woonplaats, is helemaal niet saai of vervelend. Dat ontdekken vele basisschoolleerlingen dit schooljaar in Bartjes Battle. Vijf belangwekkende verhalen uit de Asser geschiedenis worden verteld in foto’s, filmpjes en een wandeling door de stad. Daarna volgt een voorrondespel op elke school en uiteindelijk een finalespel, waar teams van de verschillende scholen tegen elkaar strijden, in het Drents Archief. De winnende school ontvangt de Bartje Bokaal.

De Asser Historische Vereniging bestaat in 2019 dertig jaar. De vereniging brengt door diverse projecten, stadswandelingen en natuurlijk het Asser Historisch Tijdschrift de geschiedenis van de stad breed onder de aandacht. Bartjes Battle betrekt jonge inwoners van Assen bij het verleden van de stad. Het geschiedenisspel is een samenwerking tussen de Asser Historische Vereniging, het Drents Archief en Hastala Media.

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners