Groningerstraat 94

Nieuws

Asser Praat naar Podium Zuidhaege

Asser Praat naar Podium Zuidhaege

Acht jaar lang stond Asser Praat op het programma van De Nieuwe Kolk. Begonnen als initiatief van Kars Klok en Bernd Otter bouwde de praatshow over ‘Assen, Assenaren en hoe het zo gekomen is’ een schare vaste bezoekers op en weet elke editie nieuwe belangstellenden te trekken. 

De Asser Historische Vereniging steunde het initiatief altijd en besluit dat te blijven doen nu Asser Praat voor De Nieuwe Kolk niet meer goed in het jaarprogramma past. De praatshow verhuist daarom naar Podium Zuidhaege, dat met zaal De Schalm beschikt over een zeer geschikte theaterzaal. Behalve de plek is ook het aanvangstijdstip anders: 14.00 uur. Op zondag 29 september gaat Asser Praat op die nieuwe plek het negende seizoen in. Noteer in de agenda ook alvast 17 november en 9 maart, ook om 14.00 uur.

Kaarten koopt u voortaan via www.podiumzuidhaege.nl of aan de zaal met betaalkaart. Aardige bijkomstigheid: bezoekers parkeren gratis, zolang u uw kenteken bij de balie doorgeeft. 

Aan het programma voor 29 september is bijna rond, maar duidelijk is dat AHV-coryfee Kitty Janssen een mooi verhaal houdt over de ontwikkeling van Assen aan de hand van luchtfoto’s. Ook komt de boeiende historie van de zaal aan bod. De quiz, de column van Bert Naarding, de muziek van Luiekees en talent uit Assen staan als vanouds op het menu.

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners