Groningerstraat 94

Nieuws

Asser Praat maakt Assen op 5 maart een stuk ouder

Asser Praat maakt Assen op 5 maart een stuk ouder

Je ziet het er heel vaak niet aan af, maar veel gebouwen staan er al veel langer dan we beseffen. Met een ferme duik in de archieven maakt Anthony Ruijtenbeek de stad stukken ouder en stuit al doende op weetjes die opperste verbazing wekken.

Zo blijkt zich aan de Vaart Zuidzijde zomaar een echt Asser paleisje met een rijke geschiedenis schuil te hebben gehouden. En het Wapen van Drenthe stond oorspronkelijk ergens anders! Anthony komt vertellen over zijn opmerkelijke vondsten in de laatste aflevering van Asser Praat van dit zevende seizoen.

De praatshow over Assen, Assenaren hoe het zo gekomen is heeft zondagmiddag 5 maart nog veel meer in petto. Zo laten tieners Laura Vierkant en Jip Warners iets horen en zien van hun muzikale talent, brengt 'stadsboswachter' Marten van Dijken een ode aan het oudste levende monument van de stad - een oeroude eik aan de Beilerstraat - en gaan Bernd en Kars het hebben over de vraag in hoeverre camera's agenten kunnen vervangen. De komende Asser Praat zou niet compleet zijn zonder quiz, muziek van duo VanLuieKees en de column van Bert Naarding. Presentatoren Bernd Otter en Kars Klok lopen zich alvast warm.

Asser Praat is in De Nieuwe Kolk en duurt van 14.30 uur tot - ongeveer - 16.30 uur. Op de eerste editie van seizoen acht is het even wachten: zondag 1 oktober, opnieuw om 14.30 uur, maar ook weer boordevol Assenaardigheden.

Fotobijschrift: zes kinderen zijn nodig om de oude eik te omspannen (foto beschikbaar gesteld door Asser Praat)

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners