Groningerstraat 94

Agenda

Vrijdagmiddag bij de AHV: Onbekende straatnamen in beeld

Vrijdagmiddag bij de AHV: Onbekende straatnamen in beeld

  • Locatie: Kantoor Asser Historische Vereniging
  • Datum: 7 april 2023
  • Tijdstip: 14.00 uur

Melkweg, Boukengang, Houtstraat, Zandgaten. Gaat er geen belletje rinkelen? Toch waren het ooit straten in Assen. 

Sterker nog: de straten zijn er nog steeds, ze hebben alleen een andere naam gekregen. Op vrijdagmiddag 7 april om 14.00 uur geeft de Asser Historische Vereniging een presentatie over veranderde straatnamen. 

Namen van straten in Assen zijn regelmatig aangepast. Soms omdat de straat doormidden werd gehakt, zoals de Stegeweg door het Noord-Willemskanaal werd verdeeld in Sluisstraat en Alteveerstraat. Soms omdat de naam die een weg in de volksmond had niet goed genoeg werd bevonden voor een officiële straatnaam. Soms om een heel bijzondere reden: de Julianastraat en de Wilhelminastraat moesten tijdens de oorlog op last van de bezetter worden hernoemd. 

Benieuwd naar de vele naamswijzigingen? Kom dan op vrijdagmiddag 7 april om 14.00 uur naar het kantoor van de AHV aan de Vaart Zuidzijde 71. Parkeren kan aan de achterzijde van het gebouw, bereikbaar via de Kerkhofslaan. Met veel foto's van oude en nieuwe straten wordt een grappig stukje Asser geschiedenis getoond.

Foto: De Sluisstraat rond 1965. Voor de aanleg van het Noord-Willemskanaal was dit een deel van de Stegeweg (Asser Historische Vereniging, collectie Buivenga)

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners