Groningerstraat 94

Agenda

De Asser ansichtkaartenmaker Le Roux meldde bij dit huizenblok aan de Oosterparallelweg bij het station voor alle zekerheid ‘Modern Flatgebouw’. (collectie Reint Hofkamp)

Vrijdagmiddag bij de AHV: : Assen legt de lat hoog

Nog één ‘vrijdagmiddagen bij de AHV’ voor de zomervakantie: 5 juli. Heeft u het fotoartikel in het Asser Historisch Tijdschrift gezien? Prachtige foto’s van de eerste flats in Assen.

Maar er is natuurlijk nog veel meer te zien en te lezen over deze hoogbouw. Dus dat is het thema voor de ‘vrijdagmiddag bij de AHV’: Assen legt de lat hoog.

Na de zomervakantie beginnen we het nieuwe seizoen goed met een ‘vrijdagmiddag’ op 6 september. Deze middag gaat over theater in de breedste zin van het woord. Dus niet alleen De Nieuwe Kolk, maar ook Bellevue, Tivoli, De ‘oude’ Kolk, Mercuriustheater, Bombari, koren, gezelschappen. Assen heeft al heel wat artistieke optredens gezien.

De informatie wordt tijdens deze inloopmiddagen getoond met filmbeelden, foto’s, krantenknipsels, boeken, tijdschriften en voorwerpen. Iedereen is van harte welkom tussen 13.30 en 16.00 uur.

Foto: De Asser ansichtkaartenmaker Le Roux meldde bij dit huizenblok aan de Oosterparallelweg bij het station voor alle zekerheid ‘Modern Flatgebouw’. (collectie Reint Hofkamp)

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners