Groningerstraat 94

Agenda

Asser Praat 4 februari 2024

Asser Praat 4 februari 2024

De boeiendste begraafplaats en dé wijkagent van de stad in Asser Praat!

Wie wel eens over de Zuiderbegraafplaats wandelt weet het: het is een boeiende plek met zijn slingerpaden onder oud geboomte waar de herinnering ligt aan mensen die stad groot hebben gemaakt.

Marten Mulder komt er in de eerste Asser Praat van 2024 over vertellen. Met aandacht voor de soms poëtische grafteksten.

De variatie in het praatprogramma over Assen, Assenaren en hoe het zo gekomen is garandeert dat verbazing, verwondering en nieuwsgierigheid elkaar afwisselen. Zo komt Berend van Vemde verhalen over zijn tijd als wijkagent. Hij vertelt hoe je met pepernoten sociale rampen kunt bezweren en hoe Assen-Oost de status van meest sociale wijk verdient.

Muziekvereniging Oranje vaardigt de jongste talenten af: de Orange Kids Band is al druk aan het oefenen. Dit beginnersorkest voor kinderen van 9 tot en met 13 jaar bestaat inmiddels 15 jaar. Een diploma geeft recht op een plek in de Orange Youth Band en nog wat later naar de fanfare.

Meer muziek komt als altijd in de populaire praatshow van LuieKees. De wie-kent-Assen-quiz omarmt de pauze. Vaste commentator Bert Naarding bespreekt met het publiek een actueel onderwerp. Met zijn column heeft hij het laatste woord. Presentatoren Bernd Otter en Kars Klok zorgen dat het gemoedelijk blijft, zodat meepraten geen hindernis heeft.

Asser Praat is er 4 februari vanaf 14.30 uur in De Nieuwe Kolk. Entree 12,50 euro inclusief pauzedrankje.

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners